Assalamualaikum dan Salam sejahtera.. Selamat datang ke blog Noor Hanim.. sudi-sudi la follow saya.. terima kasih..

Thursday, 27 March 2014

Destinasi RM14 SAHAJA !!

Assalamualaikum,, hai haii..
Hari ni hanim nak update blog mengenai aktiviti yang TAK DIRANCANG.

Ok, mula-mula kami saje lepak sekolah sebab dah lama tak jumpa kawan-kawan.
Kami ajak hampir satu kelas la join..
Tapi yang datangnya 6 orang je..
Ha, takpe, takpe..  mungkin dorang ada hal kot..
Masa tengah duduk-duduk sembang, tiba-tiba tercerita pasal BOLA.
Dan,,,, malam tu ada game Perak lawan lions xii
Nak dijadikan cerita, salah seorang kawan hanim (feyqa) ada kawan seorang permain bola Perak.
So, tiba-tiba cakap, "jom g tengok bola?"
Dan, semua pakat setuju..
Tapi, plan tu tak jadi, sebab bola kan habis lambat..
Kami tak nak la balik lewat-lewat malam.. *Perempuan katako..*
So, kami pon ronda-ronda je..

Ha,, nak tahu kami pergi mana??
Tengok gambar kat bawah ye nanti ^_^
Plan yang tak dirancang, tetapi dengan izin Allah, ianya menjadi ...

TAKDA DUIT TAPI NAK BERJALAN??
hanim akan selesaikan...
Tak perlu banyak duit ...
Senang cerita kami ni boleh masuk DESTINASI BAJET la..
Sebab seorang hanya mengeluarkan rm14 jee !!!
Macam tak percaya kan??
tapi kene percaya jugak, sebab kami ni penganggur (lepasan STPM dan senang menunggu tawaran ke universiti. InsyaAllah, Aamiin)
Takde duit, tapi nak berjalan, so, kami kene la jimat cermat..
Kahkahkahkah !!

Oleh itu,, marilah kita melayan gambar-gambar kami ...

destinasi pertama 
GUNUNG LANG~~

Terang dan nyata, GUNUNG LANG..
with my girls ~~
From left hanim, feyka, diyana dan izaty.
ha, ni naik bot.
naik bot ni rm3 seorang ^_^
ramai nau nau yang jealous dengan kami sebab gambar kami semua lawa-lawa,
bila kami tangkap gambar dorang ada je yang tak kena. HAHA ~
dari kiri : feyqa dan hanim
ehem, ehem... fefeeling kejap :P
 
Inilah kami~~
dari kiri : zaim, zaza, dian, feyqa, hanim dan yang belakang preteeb 
kami lagi ^_^


and yes !!
masa mula tu dorang jealous dengan gambar hanim ni.
sebab gambar dorang takde. hahaha
Second Place
Kellie's Castle

Kami ..


with my girls~
Love them so much :*
Zaim dan Prateeb..
dorang ni baik tauu..
sebab apa? sebab suka tolong kami (girls) tangkap gambar..
muka redho je dorang ni.. haha~

tapi,, kat Kellie's Castle ni kami tak masuk pon...
kami tukar plan saat-saat akhir..
hanim dengan Prateeb dah g kaunter dah tengok harga tiket.
kononnya nak masuk laa..
lastnya dorang ajak g Gua Tempurung.
so, apa lagi,,
tukar plan~~~
ha,, bagi sapa-sapa nak masuk Kellie's Castle ni,
harga dewasa rm5 ...
sorry, tak tengok harga budak-budak,
sebab DESTINASI BAJET kan,
terus tegok harga untuk kami. haha~

Seterusnya..
Gua Tempurung

it's me...
Gua Tempurung ^_^

berjimba bersama mereka. 
again ~
Muka dah penat..
sebab dah terlampau petang..
muke penat part II
 ha, nak dijadikan cerita,
pada hari esok (26.3.2014) ulang tahun Diyana yang ke20
so, kami mengambil kesempatan untuk sambut birthday dia..
walaupun sehari awal, tapi masih bermakna..
kan dian kan?? hehe


ini je mampu...
nama pon destinasi bajet..
hahaha..
Ha,,ni la Diyana
tapi kami panggil dia Dian je..
Birthday girl ^_^
dekat Gua Tempurung ni pon kami tak masuk
sebab dah petang..
so, kami tangkap-tangkap gambar je..
plan kami nak sampai rumah sebelum magrib
dan,, kami berjaya sampai sebelum magrib..

Menarik tak tempat kami??
menarik kan?
jom,, datang Perak.. ^_^

sampai sini je la destinasi kami..
tak dirancang. tapi terus je pergi..
Tempat-tempat pon rancang dalam kereta.
Dengan izin Allah, ianya berjalan dengan lancar.. Alhamdulillah

Semoga terhibur.. ^_^



13 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Waa~~bestnya korang..Untung la dapat kawan2 happening macam ni..Tak sangka pulak dgn bajet rm14 boleh pegi cantik2 mcam ni..Btw, pakai kamera apa ni, cantik la gambar die, terang dan high quality..suka sangat tengok gambar2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...
      hehe. kamera biasa je awak ^__^

      Delete
  3. hai^_^
    kita pun baru lps habis stpm gak,hehee
    taw tempat tu,tak la jauh dari umah..tapi tak pernah pegi lagi..huhuu
    lepas ni wajib ajak abah g ni!! >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita sebaya .. yeay !! hehehe...
      ha, pergi laa..
      best awak.. pergi tangkap gambar je pon best.. hehehe ^_^

      Delete
  4. so far pernah sampai gua tempurung je. hahaha. padahal Kellie's castle tu dekat je. tapi entah kenapa tak pernah sampai. takda rezeki lagi kot xp

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan gua tempurung? 2kali dah masuk..hehe..
      ha, nanti ada la rezeki tu.. insyaAllah.. ^_^

      Delete
  5. Bestnye...mmg teringin nk pergi gunung lang tu...tapi blom ada kesempatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gunung lang best untuk bergambar.. hehe..
      ramai pengantin shoot kat situ. memang best ..
      ha, takpe2.. nanti ada la rezeki sampai ke gunung lang tu .. hehe ^_^

      Delete
  6. http://animcutegurlz.blogspot.com/ pendaftaran Kolej Picoms.. hubungi saya untuk kemasukan 2014

    ReplyDelete
  7. Semuanya best2..
    Nway..jom support GA ida..
    http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/04/simple-1st-giveaway-blog-kisah-kita.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...